19:00

Skogaby BK

Referat: BK Walldia - Skogaby BK

BK Walldia Skogaby BK 210604

Stort jubel i fotbollskretsar när vi äntligen får kicka boll igen. Gästande motståndare var Skogaby BK.

Lite störningar skulle naturligtvis uppträda, en olycka på E6 gjorde att både domare och vissa spelare blev försenade till samlingen.

Dags för genomgång innan match

Det finns delar av genomgångar innan match som man lika väl kunde skippa och så finns det genomgångar som blir en aha upplevelse för individen som lyssnar.

Gårdagens tillhörde nog delvis mer kategorin som kunde skippas.

Alla vet att Bes är Hallands bästa spelare på denna nivån. Teoretiskt vet man hur han ska stoppas men så finns det ju den ”fula verkligheten” när teori och verklighet inte går ihop.

Att säga att Besart Mazreku är hal som en ål är ingen överdrift.

När dagens domare Fatmir Kyqyku blåst till spel hinner publiken knappt sätta sig eller intaga någon annan position innan bollen ligger i nät bakom Dino Ejup i Walldiakassen.

Bes glider igenom till vänster efter 2 min och sätter 0-1, vaaa var inte väckarklockan ”satt”? Det var ju sådana situationer som vi skulle stoppa.

Walldianerna kommer över chocken och styr upp föreställningen. Efter 5 min får Walldia till ett bra anfall till vänster där Bujars inlägg från vänster så när kan knoppas in.

Påföljande 20 minuter är en konstant press från de blåklädda, bollen dansar flera gånger på mållinjen bakom Lucas Zetterqvist i SBK kassen men vill inte in.

Få Walldianer på egen planhalva och en rensning från de röda till en misstänkt offsidespringande Bes (enligt folk i linje) domaren vinkar avvärjande och lätt som en plätt sätter Bes dit 0-2 efter 25 min.

Det ska bli värre. Minuten efter är en Walldian lite oförsiktig och fäller en rödtröja – straff som Bradley Howard säkert sätter dit 0-3.

Vad är det som händer?? Walldia är i chock. Detta kan inte hända??

Men så tänds hoppet när Ibbe får en bra djupledsboll på högerkanten och hittar Hannes i förlängningen, Hannes prickar det långa hörnet och det är reducerat 1-3 och 10 min kvar till pausvila.

Resten av halvleken blir en konstant press från BKW men försöken ändar oftast på att det blir för trångt i SBK:s straffområde.

Pausvila

där inga barnaöron hade platsat. Alla fick reda på att det här ska vändas nästan alla medel tillåtna.
Walldianerna styrkta med dryck och frukt kommer ut till en jobbig andra halvlek.

Ändring i laget i paus, Simon ut och Nderim kommer in.

Det börjar bra, 2 minuter in på andra halvlek förvaltar Walldia en hörna från höger på bästa sätt, Zett en bra hörna som Hannes ”ryggnickar” in reduceringen 2-3 min 47.

Nu börjar en press utan dess like, snacka om att parkera bussen från gästernas sida.

Walldianerna börjar få ont på alla möjliga ställen och det byts ut och in hej vilt.
Nderim får ett jätteläge i 53 min men Zetterqvist vägrar att kapitulera. Minuten efter ropas det på hands på SBK spelare men ingen signal.

Walldian efter Walldian haltar ut och Walldias juniorer gör entrè den ene efter den andre.

Pressen mot SBK försvaret håller i sig och de röda sliter verkligen så man osökt tänker på gamle radioprataren från 30-talet, Sven Jerring och hans referat från en landskamp mot Japan hur japanerna offrar sig på alla möjliga sätt.

SBK försvaret går hårt åt Walldias forward Hannes Persson och i 71 min tycker domaren att det fick vara nog på den omilda behandlingen av Persson och blåser straff.

Chans att kvittera för Walldia. Men Zetterqvist läser Nderims straff och räddar vid sin högerstolpe, den ganska välplacerade straffen men hade bollen suttit lite lägre hade han varit chanslös.

Ödet verkar inte vara på Walldias sida denna dag, att vissa bollar inte kunde tryckas in var helt otroligt, liknade ibland ishockey (trångt) i straffområdet när bolluslingen inte ville in.

Halvleken fortsätter i samma stil och det blir ett faktum att denna dag tillhör Skogaby BK som lyckas mot alla odds ta alla 3 poängen.

Stort jubel från gästerna när Domare Fatmir Kyqyku blåser av matchen.

Betyg på Walldianernas insats kan sammanfattas med att Robban tog hand om det mesta som hamnade på hans lott i centralförsvaret,
Hannes gjorde vad han skulle(mål), och juniorerna gjorde ett strålande inhopp i andra halvlek.

Sammanfattning:

BKW-SBK

02 min 0-1 Bes
24 min 0-2 Bes
25 min 0-3 Bradley Howard
35 min 1-3 Hannes P (Ibbe)
47 min 2-3 Hannes P (Zett W)

Domare: Fatmir Kyqyki